WordPress

Välja rätt WordPress-plattform för ditt företag

WordPress är en av de mest använda webbplatsplattformarna som finns. Den utvecklades ursprungligen som bloggprogramvara, men dess flexibla funktionalitet har gjort den populär för många typer av webbplatser. Det är lätt för icke-tekniska personer att lägga till innehåll och hantera sina webbplatser, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ till att anställa webbansvariga. WordPress tillåter också inloggningar för flera användare, så att flera personer kan bidra till webbplatsens innehåll.

När du bestämmer dig för en plattform, se till att den stöder den typ av webbplats du vill skapa. En plattform med ett brett utbud av teman och plugins kan hjälpa dig att bygga en anpassad webbplats som återspeglar ditt varumärke och innehåll. Beyonces webbplats är till exempel byggd på WordPress och har ett galleri med fullskärmsbilder som är klickbara och delningsbara. Denna typ av visuell upplevelse är ett måste för alla moderna webbplatser.

WordPress är också ett bra alternativ för företag som växer eller e-handelssajter. Den har robusta e-handelsfunktioner genom plugins, till exempel WooCommerce. Detta är en viktig funktion att leta efter när du väljer en plattform, eftersom det gör att du enkelt kan lägga till produkter och kassasidor.

Till skillnad från andra plattformar för webbplatsbyggnad ger WordPress dig fullt ägande och kontroll över ditt innehåll och dina data. Dessutom är det enkelt att anpassa din webbplats genom plugins och teman. Du kan även integrera din webbplats med andra tjänster, till exempel Google Docs och molnlagring för säkerhetskopiering. På så sätt kan du ha all din webbplatsinformation på ett ställe.

Hur WordPress-teman fungerar

WordPress-teman är grunden för en webbplats utseende, och hur den kommer att presenteras för besökare. De kan också påverka webbplatsens övergripande funktionalitet. Till skillnad från plugins, som har revolutionerat vårt sätt att skapa innehåll online, är teman dock mer komplexa till sin natur. Därför är det viktigt för webbutvecklare att förstå hur ett tema fungerar.

Ett tema är en samling filer som levererar en specifik typ av innehåll till olika sidor och webbplatsplatser. Det innehåller olika typer av filer, till exempel bilder, CSS och PHP. Dessa filer är uppdelade i ett antal kategoriserade mappar. Temamappar används för att lagra ett temas olika inställningar och för att se till att innehållet som visas på varje sida är konsekvent över hela webbplatsen. Teman är vanligtvis tillgängliga från en temamarknadsplats, som ThemeForest eller Envato, eller från dedikerade utvecklare som lever på att sälja sina egna teman. Vissa av dessa temakällor erbjuder ett stort urval av temaalternativ, medan andra specialiserar sig på specifika nischer eller stilar.

Themesources urval av WordPress-teman har en mängd olika stilar, från klassiska och rena till färgglada och djärva. Vissa av dessa teman är utformade för att användas för specifika ändamål, såsom bloggar eller recensionssidor. Andra är multifunktionella och har en anpassningsbar layout för startsidan. Themesources urval av WordPress-teman backas också upp av 24/7 kundsupport. Dessutom är de flesta av deras teman mobilanpassade och levereras med detaljerad dokumentation.

Skillnaden mellan sidor och inlägg i WordPress

  • Vad som började som ett enkelt bloggprogram har vuxit till det CMS som dominerar webben.
  • Det erbjuder användarna oändliga möjligheter och verktyg för att skapa och bygga webbplatser.
  • Sidor och inlägg är de två huvudsakliga innehållstyperna i WordPress.
  • Lär dig skillnaden mellan dem för att maximera din webbplats funktioner och kapacitet.

WordPress Hosting – Vilka leverantörer erbjuder den bästa WordPress-infrastrukturen?

WordPress är en populär plattform för att skapa webbplatser, men den kan kräva specifika hårdvaruspecifikationer och säkerhetsfunktioner för att fungera i den hastighet och skala som behövs. De bästa hostingleverantörerna för WordPress erbjuder infrastruktur som är optimerad för WordPress och en rad verktyg som gör det enklare att hantera tekniska aspekter av CMS, som plugin-uppdateringar och säkerhetslösningar.

InMotion erbjuder snabb och stabil hosting för WordPress med abonnemang från 10 USD per månad för en webbplats och 10 GB lagringsutrymme. Deras WordPress-optimerade servrar använder NVMe SSD-lagring för att läsa data 20-40 gånger snabbare än en traditionell hårddisk, medan omätbar bandbredd och gratis SSL, ett CDN, Evercache och stagingmiljöer ingår i varje plan. Dess WordPress-specifika funktioner inkluderar också Jetpack, en WordPress-hanteringssvit, och automatiska uppdateringar och säkerhetskopior.

Ett annat alternativ är GreenGeeks, en hostingleverantör som använder 300 % grön energi och samarbetar med One Tree Planted för att plantera ett träd för varje abonnemang. Företaget har tre ohanterade WordPress-planer som börjar på $ 2,95 per månad, där varje inkluderar en gratis domän för det första året, gratis SSL-certifikat och ett CDN. Tjänsten inkluderar också ett cPanel-gränssnitt som är intuitivt för nybörjare.

Nexcess är en annan högpresterande WordPress-värd, med planer från $ 9 per månad för en webbplats till $ 19.99 för obegränsade webbplatser. Dess servrar använder NVMe SSD för att bearbeta data upp till 20 gånger snabbare än en hårddisk, och dess omätbara bandbredd gör det enkelt att uppgradera eller nedgradera efter behov. Tjänsten innehåller också en cPanel-instrumentpanel som är intuitiv för nybörjare och kommer med ett brett utbud av ytterligare resurser, som SSL-certifikat och DDoS-skydd. Den enda nackdelen är att den inte erbjuder telefonsupport dygnet runt, men e-post och livechatt är tillgängliga dygnet runt.

Så här blir du WordPress-utvecklare

En wordpress-utvecklare bygger och underhåller webbplatser åt kunder. De kan också skapa och redigera teman, plugins eller innehåll för att förbättra användarupplevelsen på en webbplats. En wordpress-utvecklare är expert inom sitt fokusområde och kan felsöka problem när de uppstår. De kan arbeta självständigt eller med ett team av utvecklare. Även om vägen till att bli wordpress-utvecklare kan verka skrämmande till en början, är den faktiskt ganska uppnåelig. Det finns många resurser som kan hjälpa blivande utvecklare att komma igång, inklusive onlinekurser och personliga möten. Att komma in i gemenskapen tidigt är viktigt för att hitta stöd och lära sig av andra.

Det första steget är att bygga en portfölj som visar upp dina färdigheter. Detta är ett bra sätt att få kunder och kan användas som en del av ditt CV. Att skapa en portfölj kommer att visa din kunskap om den allmänna plattformen, din expertis inom ett visst område av plattformen och dina tekniska färdigheter.

Därefter måste du lära dig de kodningsspråk som krävs för WordPress-utveckling. Dessa inkluderar PHP, HTML och CSS. Du kan hitta användbara resurser för dessa språk på online-resurser som W3Schools och Codex. När du har en grundläggande förståelse för dessa kodningsspråk kan du börja utforska mer avancerade resurser som hjälper dig att lära dig de mer tekniska aspekterna av WordPress, till exempel PHP och JavaScript.