Webbutveckling

Så här kommer du igång med webbutveckling

Webbutveckling kan verka överväldigande för en nybörjare, med sina många språk och verktyg. Men en tydlig förståelse för grunderna kan hjälpa dig att börja din resa mot att bli en professionell webbutvecklare, oavsett om ditt mål är front-end, back-end eller full-stack.

För nybörjare är det bra att först fundera över vilken typ av webbplats du vill bygga eller optimera. Detta kommer att påverka vilka kodningsspråk och programvara du behöver lära dig. Om du till exempel bestämmer dig för en karriärväg inom front-end webbutveckling kan det vara bäst att lära sig HyperText Markup Language (HTML) och Cascading Style Sheets (CSS).

En kodredigerare är ett annat viktigt verktyg för webbutvecklare som gör det möjligt för dem att komponera den markup och kod som utgör en webbplats. Några acceptabla alternativ inkluderar Visual Studio Code, Atom och Sublime Text. Det är också viktigt att överväga vilken typ av miljö och inlärningsstöd som passar dig. Vill du till exempel lära dig själv, eller skulle liveklasser passa dina behov bättre? När du har kommit fram till ditt idealiska inlärningsformat är det dags att välja en kurs eller ett program.

Det är också viktigt att hålla sig informerad, eftersom den teknik som webbutvecklare förlitar sig på ständigt förändras. Registrera dig för teknikorienterade bloggar och läs böcker om programvaruteknik. Det är också en bra idé att gå med i en meetup eller community för webbutveckling, eftersom du kommer att träffa likasinnade och få värdefulla kontakter. Detta kan ge dig den uppmuntran du behöver för att fortsätta när resan blir tuff.

Grunderna för utveckling av webbsidor

Internet har gjort det möjligt för företag att få kontakt med sin publik på ett mer effektivt och prisvärt sätt. Webbplatser ger kunderna information om ett företag, dess produkter och tjänster, och hjälper kunderna att hitta vad de letar efter. Att bygga en webbplats är dock inte så enkelt som att lägga upp några inlägg och bilder. Utveckling av webbsidor kräver en hel del teknisk kunskap, rätt verktyg och kodningsspråk.

Det första steget i utvecklingen av webbsidor är att skapa en ritning för din webbplats, eller som utvecklare kallar det, en wireframe. Detta hjälper dig att bestämma var du ska placera text och bilder på enskilda sidor, samt att bestämma hur strukturen ska se ut. Du kan skapa en wireframe på en whiteboard eller använda verktyg som Invision, Slickplan och Mindnode.

När grunden är lagd är nästa steg att börja skriva koden för din webbplats. Det finns ett antal olika kodningsspråk som kommer att användas i front-end och back-end på din webbplats, var och en med sitt eget syfte. Dessa inkluderar HTML, CSS och JavaScript. Det förstnämnda är ett märkspråk som representerar den grundläggande strukturen på en webbplats, och de två sistnämnda är stilmallar.

Vad är utveckling av webbappar?

  1. Vid utveckling av webbappar används kodningsspråk som JavaScript och HTML för att skapa appar som fungerar med webbläsare.
  2. De kräver ingen appmarknadsplats för att släppas och kan vara enkla att underhålla.
  3. De kräver dock internetåtkomst för att fungera bra och i vissa fall fungerar de inte alls utan en sådan.
  4. De använder dessutom inte laserspecifikationer för varje enhet eller operativsystem.