Kuststäder för konferens

Behovet av inspiration och vederkvickelse har fört alltifrån företagare, småbarnsfamiljer, kungligheter, bröllopspar och konstnärer till kuststräckorna. Den naturliga skönheten i havsbandet kan bidra med insikter och en kreativitet som inte går att finna någon annanstans! Det är inte för intet som de kända Skagenmålarna hittade en plats för sin konst intill stränderna och Hemingway stannade vid Key West för att skriva. Att förlägga sin konferens vid klippor och salta vågor är i det närmaste någonting som återknyter till allt vi känner till av natur och kreativa uttryck! I Sverige är kuststräckan lång och som arrangör finns både västra och östra kusten att välja mellan för årets konferensresor.

Västkusten

Det öppna havet och salta vindarna är unikt för västkusten med dess röda granitklippor och många hamnar. Varje år söker sig otaliga företag till konferensanläggningar i Göteborg, Lysekil, Smögen, Varberg med flera områden. För de som uppskattar segling och dramatiska landskap finns åtskilligt att botanisera i. I takt med att konferensintresset vidgats från inlandens slott och herrgårdar till att också inbegripa kustbandet och skärgården, har allt fler anläggningar valt att rikta in sig mot företagsgrupper och konferensbranschen.

Flera konferensanläggningar har ansträngt sig för att bjuda in havet och naturen in i möteslokalerna. Den vackra utsikten ger konferensen ett skimmer som öppnar för nya idéer och stor kreativitet!

Ostkusten

Stockholm har en skärgård som blivit milsvida känd för sin lummiga natur och gröna öar. Det bräckta vattnet utgör ett av världens största brackvattenhav och årligen flockas turister och lokalbefolkning längs de vackra stränderna och klippiga naturområden som omger staden. Till ostkusten räknas även Norrlandssträckan, Gotland och Öland. Någonting som har bidragit till att ostkusten blivit ett välbesökt område för konferenser, är de utmärkta kommunikationer som går till Stockholm, Visby, Kalmar, Oskarshamn och städer däromkring. Lidingö är Sveriges konferenstätaste kommun där några av landets mest eftertraktade konferensanläggningar öppnar portarna för bolagsgrupper och företag. Då resan från innerstadens brus till stillheten ute på Lidingö bara tar omkring 20 minuter, är det en unik plats där allt är inom räckhåll!