latest

Beställa varor från Kina

Om du aldrig har beställt från internet vet du förmodligen inte de risker och utmaningar som är förknippade med att beställnings teknik från Kina. Även om du inte har upplevt beställningsproblem bör du känna till de risker som kan uppstå som ett resultat av beställningsprocessen.

Det finns många skäl till att beställning från Kina kan underlättas.

På grund av det faktum att Kina webbservrar kan ta emot och bearbeta order i en ökad takt än någon annan webbserver i världen, det finns en stor chans att det kan ta lite tid för en webbplats från Kina att ta emot din beställning. Du kan också upptäcka att du debiteras dubbelt så mycket som du debiterades i ett annat land. För att kompensera för denna försening, använder många webbplatser  kundservice för att göra dessa telefonsamtal. Detta kan kosta ytterligare pengar.  Beställningsprocessen tar ofta längre tid på grund av hastigheten på bearbetningsservrarna. I många fall tar det ytterligare två till fyra timmar för ordern att bearbetas. Anledningen till detta är att varje del av ordern skannas in i databasen innan den skickas till servrarna. Som ett resultat kan det ta längre tid att skanna varje del av ordern än det gör att helt enkelt läsa hela webbplatsen från Kina från en enda sida.

Betalhanteringen

Internationell betalningshantering kan vara ett problem. En webbplats från Kina kommer ofta att ha en elektronisk kontrollprocess som är extremt långsam. Om du försöker betala med kreditkort genom den processen kan det hända att ditt kort avvisas eftersom det är i fel format. Vissa transaktioner kan till och med nekas på grund av otillräckliga medel. Många webbplatser från Kina ger inte ett återbetalningsalternativ för kunder som inte är nöjda med sina produkter eller tjänster. De kommer ibland att ta ut en sen avgift för dem som använder det alternativet. Om du skickar tillbaka den returnerade produkten till webbplatsen från Kina kommer den sannolikt att fyllas i på nytt till ett högre pris.

Du kan också förvänta dig att webbplatser från Kina inte kommer att erbjuda e-postsupport för de kunder som inte köper sina produkter eller tjänster via deras hemsida. De kan placera en för hög av ett fraktpris på den artikel som du beställt, och du måste vänta flera veckor för att få din återbetalning. Webbplats från Kina kommer inte att hedra inköpsorder som är felaktiga eller de som har annullerats. De kan erbjuda någon form av återbetalning utan att uppfylla begäran om återbetalning. Många webbplatser från Kina kommer att använda en ”sorteringsordning” system som gör det mycket svårt att avgöra orderstatus. Det kan vara möjligt att spåra beställningen via e-post, men det är praktiskt taget omöjligt att säga vad statusen är. Om du försöker göra det kan det ta lite tid att få fullständig orderinformation och leveransinformation.

Vid beställning från Kina, många företag kommer att erbjuda en ofullständig, felaktig eller bruten beställning teknik. Det kan ta ett tag att avgöra exakt vad problemet är. Detta gäller särskilt om du försöker returnera en artikel som du kan vara osäker på var defekt.

Oavsett vilken beställningsteknik som används bör riskerna och utmaningarna vägas noggrant. När du tittar runt på olika hemsida från Kina, kan du bli förvånad över att det är en en mång kopior på kända varor. Det finns några underbara webbplatser från Kina som erbjuder en kvalitetsbeställning erfarenhet.

Besök denna sida thepacific.se om nätshopping för mer information.