latest

Information om indexfonder

En indexfond är en typ av investering som investerar i ett index som spårar en gemensam marknad. I teorin, ju mer varierande indexet desto mer diversifierad din portfölj kommer att bli. I praktiken, dock, den marknad som indexet är tänkt att spåra kanske inte nödvändigtvis så olika som man hoppas.

Ofta de primära marknaderna där ditt valda index är baserat på är mycket stora delar av hela aktiemarknaden. Eftersom det finns en sådan skillnad mellan marknaden för denna specifika marknad och marknaden för andra bestånd i landet, är det vanligt att indexet inte följer de faktiska marknaderna. Därför kan ditt index ha svårt att spåra aktiemarknaden, vilket kan göra det svårt att göra den typ av pengar som du förväntar dig av den.

Några av de bästa indexfonder är de som undviker aktier i företag som främst finns på aktiemarknaden. Dessa typer av fonder handlar uteslutande i obligationer eller någon annan form av investeringar som är direkt knuten till det amerikanska finansdepartementet. De kanske kan göra bra på aktiemarknaden och vara ett bra val om du bara ville handla lager. Å andra sidan skulle de vara betydligt mindre attraktiva för den person som inte vill riskera sin huvudman, men de kanske inte har några problem att betala för.

Olika indexmodeller

Det finns många olika typer av indexfonder. Utdelningsinvesteringsfonden höll sin utdelning i slutet av varje kvartal i stället för föregående år. Den främsta orsaken till detta är att låta dig hålla reda på hur mycket du betalar i utdelningar och hur mycket du kommer att tjäna på dessa betalningar, vilket gör det lättare att räkna ut var dina pengar kommer att gå. Detta program är också känt som en skatt uppskov program, vilket innebär att du kommer att betala skatt med en reducerad skattesats varje år, i stället för i slutet av varje kvartal, vilket sparar pengar.

Tillväxt och inkomst portfölj är precis som det låter, ett program som köper in samma typer av värdepapper som din indexfond, men använder dessa medel för att öka din inkomst. På grund av detta anses fonden vara en solid en för pensionsplanering. Dess chefer säger att en fond har förmågan att tjäna mer än dubbelt så mycket som den allmänna indexfonden på aktiemarknaden, men det är inte lika diversifierad som indexet. Eftersom det inte är lika diversifierat, kan indexet inte gå upp så långt. Således, även om de två ofta anses vara en och samma, är det viktigt att komma ihåg att ditt index och din  är inte alla lika.

I slutet av dagen, både ditt index och din  kommer att ha sina fördelar och nackdelar. Att välja rätt kan vara svårt på grund av alla tillgängliga alternativ. Det kommer att bli klart för dig när du sätter ihop din portfölj vad du kommer att leta efter i de produkter som du investerar i.

Som med alla investeringar, är summan av kardemumman att noggrant undersöka dina behov och se vad som är vettigt för dig. Summan av kardemumman är att välja det alternativ som ger dig störst chans att tjäna ett belopp som du kan leva med och är också prisvärd.

En samling texter om investering finns här.