latest

Bo på liten yta

Vad innebär ”compact livning”.  En mer träffande definition skulle vara att leva i ett litet lägenhet, där det finns färre kvadratmeter boyta att röra dig på. Ett litet utrymme är inte nödvändigtvis en negativ , i själva verket har många beskrivit sina hem som små eftersom de har så mycket att erbjuda. Ett av de bästa sätten att utnyttja kvadratmeterna i ett litet utrymme är att omvandla ditt hem till ett vardagsrum.

Medan bor i ett litet område kan verka restriktiv, kan det också vara befriande. Så, vad exakt är ett vardagsrum egentligen? Enkelt uttryckt är ett vardagsrum ett område som inte bara är hem för de möbler och apparater som du använder för underhållning, men det fungerar också som ett mötesområde och som en plats att ha vänner över. Ett vardagsrum bör fungera som ett gemensamt centrum, så att du kan tillbringa tid med vänner eller familjemedlemmar utan att oroa dig för att komma ner på ett knä och be din bästa vän eller släkting för en tjänst. Och eftersom detta område alltid är ockuperat, kommer ditt hus att vara mycket mindre trångt och i sin tur mycket mer beboelig.

Numera kan vardagsrum används för mycket mer än bara en bekväm plats att ta en tupplur och titta på TV.  Till att börja med kan du börja titta på olika sätt som du kan använda ditt utrymme för underhållande. Du kan ha dina väggar målade i färgglada mönster eller införliva växter och ljusa färgade tillbehör i din inredning. Detta kommer att bidra till att lägga till den njutning som du kan få från att leva på några få kvadratmeter som är ditt hem.

Att få rätt plats att underhålla är viktigt att hålla saker i ordning och gör att du kan utnyttja rymden effektivt. Eftersom kompakta lägenheter tenderar att användas för mycket mer än bara sömn, kommer du att kunna använda ditt vardagsrum i stor utsträckning. Som ett exempel kan du använda den som en plats för att hålla en liten bröllopsfest, en knytkalas middag, eller ens en avslappnad träffas på bakgården.

Öppen planlösning

Ett par andra alternativ som du kan överväga använder en öppen planlösning. Öppen planlösning levande innebär att planlösningen är öppen, och detta gör att du kan förvandla någon del av rummet till vad du vill. Du kan också använda den för att rymma andra boendearrangemang, såsom ett kök och ett kontorsområde. Fördelen med detta system är att det gör utrymmet tillgängligt för alla, så du behöver inte oroa dig för om du behöver flytta möbler och göra justeringar för att utnyttja ett område som inte används.

Fler användnings område för ett rum,  är ett relativt nytt koncept som har vuxit i popularitet nyligen. Genom att omvandla ditt vardagsrum till ett rum med flera användningsområden kommer du att kunna använda området för ett kök, liksom rekreationsrummet. Du kommer också att kunna använda den som ett utrymme för att spela spel eller som en plats att underhålla gäster. Inte bara denna metod för att spara pengar, men det är också en bättre användning av rymden. Det gör att du kan ha din familj och vänner njuta av fördelarna med multi-funktionalitet och samtidigt spara utrymme.

Om du vill kunna använda ditt rum för så många användningsområden som möjligt, överväga att utnyttja rummet som en permanent fixtur i ditt hem. Du kommer att upptäcka att det är en fantastisk idé eftersom du kommer att kunna ha ett rum som alltid används och den andra som alltid är tillgänglig. Att leva i en liten lägenhet  hem ger dig flexibiliteten att använda den när du vill. När du har ett andra hem, kommer du att ha det för helger och semestrar.

Även om bygga fleranvändningsområde rum kan vara lite dyrt, det finns gott om andra sätt att göra ditt utrymme mer beboelig. För att maximera ditt utrymme måste du veta var det bästa användningsområdet för rymden är. Tänk på ditt vardagsrum som ett bibliotek, ett mötesrum och ett galleri, allt på en gång!

Besök denna sida för mer information om inredning.